Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

08.04.2024 - Θεατρική παράσταση «Η ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΑ» του Ίψεν την Κυριακή 28 Απριλίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Θεατρική παράσταση «Η ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΑ» του Ίψεν την Κυριακή 28 Απριλίου 2024, στις 20:00


Καλούμε την Κυριακή 28 Απριλίου στις 20:00 να δούμε μαζί τη θεατρική παράσταση «Η ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΑ» του Ίψεν με πρωταγωνίστρια τη συνάδελφο Όλγα Μουργέλα στο Θέατρο ΕΚΑΤΗ (Υακίνθου & Εκάτης 11, Κυψέλη).

αγριοπαπία

Το κόστος του εισιτηρίου είναι στα 8€ και έχει γίνει για κράτηση 30 θέσεων για τους συναδέλφους.
Δηλώσεις συμμετοχής και στα τηλέφωνα του Συλλόγου: 2105222864 & 2105222813 έως την Παρασκευή 19 Απριλίου και θα τηρηθούν οι αυστηρές πληροφορίες σειράς προτεραιότητας.


Λίγα λόγια για το έργο:
Δράμα μεγάλης δραματικής δύναμης και αρίφνητου πόνου. Κανένα άλλο έργο του Ίψεν δεν συγκεντρώνει τόσο σπαραγμό και συμπόνια. Οι ήρωες έχουν τρυφερότητα, οίκτο, εγωισμό και σκληρότητα. Δυναστής η φτώχεια με επενδυτή τα όνειρα. Το έργο παρουσιάζει την ψυχική καταρράκωση μιας οικογένειας που συντηρείται με αυταπάτες που τις συμβολίζει μια σακατεμένη αγριόπαπια που την φυλάει στη σοφίτα τους, και την φροντίζουν η εγγονή Έντβιγκ και παππούς Έκνταλ. Η αγριόπαπια, είναι το τραγικό σύμβολο του ζωτικού ψεύδους. Ο παραμικρός φθόγγος αλήθειας αποκαλύπτει την ψυχική τους διάλυση και συντρίβει τον κίβδηλο κόσμο τους...
Το δράμα παίζεται στο σπίτι ενός αποτυχημένου φωτογράφου του Γιάλμαρ Έκνταλ που έχει μια επίφαση ευτυχισμένης ζωής που καλύπτει η στίλβη των ψευδαισθήσεων και της αυταπάτης. Καταρρέουν τα πάντα, όταν εισβάλει ένας ιδεαλιστής ο Γκρέγκερς Βέρλε και φανερώνει την αλήθεια και τους εξοντώνει. Η Γκίνα, η γυναίκα του Γιάλμαρ, ήταν ερωμένη του πατέρα του, του Γέρο Βέρλε. Αποδεικνύει πως η κόρη του η Έντβιγκ δεν είναι δικό του παιδί και έτσι έρχεται η καταστροφή. Η μικρή Έντβιγκ μαθαίνοντας την αλήθεια αυτοκτονεί.


Συγγραφέας: Ερρίκος Ίψεν.
Μετάφραση - προσαρμογή: θίασος Λεπτουργείο
Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Λουρμπά
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάνος Χατζηγεωργίου, Λήδα Χατζηδημητρίου, Μιχαήλ Άγγελος Δρόσος, Χάρης Λογγαράκης, Όλγα Μουργελά.
Ακούγεται η φωνή του Αντώνη Τρικαμηνά.
Φωτογραφία: Αντώνης Συμεωνάκης.
Σκηνογραφία -Ενδυματολογία: Val de Lou.
Μουσική επιμέλεια: Σωτήρης Λούπας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Έφορος Λέσχης