Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

09.02.2017 Συμμετοχή σε Εξώδικο για τα δάνεια συναδέλφων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Είναι γνωστό το πρόβλημα της άμεσης παρακράτησης των τοκοχρεολυτικών δόσεων των στεγαστικών δανείων με βάση τη ΣΣΕ 1984. Αυτό έχει σαν συνέπεια να λαμβάνουμε "εκκαθάριση" σύνταξης με το ποσό  των μερικών δεκάδων ευρώ ή ακόμα και αρνητικά ποσά.

Το ΔΣ αποφάσισε να στείλει κατ΄αρχήν εξώδικο προς τον ΕΦΚΑ απαιτώντας να κατατεθεί ολόκληρο το ποσό της σύνταξης στο λογαριασμό μας και να παραμείνει σε αυτόν για 24 ώρες πριν αποκτήσει η Alpha Bank δικαίωμα για να εισπράξει τη δόση του δανείου.

Παράλληλα το ΔΣ έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και την Alpha Bank, προβάλλοντας το πλαίσιο αιτημάτων που προτείνει η Ομάδα Εργασίας. Ένας βασικός σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι και η οριστική επίλυση του προβλήματος με την άμεση παρακράτηση των δόσεων δανείων.

Προκειμένου να ενισχύσουμε νομικά την όλη διαδικασία με το εξώδικο ζητάμε από τους συναδέλφους που έχουν είτε αρνητικό ποσό εκκαθάρισης είτε ένα πολύ χαμηλό ποσό εκκαθάρισης να μας στείλουν, εάν το επιθυμούν, ηλεκτρονικά το τελευταίο εκκαθαριστικό τους στο οποίο θα φαίνονται και τα πλήρη στοιχεία τους. Μας είναι απαραίτητη τουλάχιστον μία τέτοια συμμετοχή συναδέλφου, με στοιχεία, στο εξώδικο προκειμένου να μην έχει νομικό έρεισμα ο ΕΦΚΑ για να αρνηθεί το αίτημά μας.

(Αποστολή στο info@ssem.gr  με τίτλο  ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ)

Για το Δ.Σ.

ο Πρόεδρος                                ο Γραμματέας
Χ. Τσιλώνης                                    Γ. Δέδες