Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

29.04.2024 - Ενημέρωση για την Καταβολή των Αυξήσεων στο Προσυνταξιοδοτικό Καθεστώς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ενημέρωση για την Καταβολή των Αυξήσεων 7,75% + 3% στο «Προσυνταξιοδοτικό Καθεστώς»


26/04/2024

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Όπως έχουμε ενημερώσει, προκειμένου να παρακολουθήσουμε από κοντά την πορεία υλοποίησης της διαδικασίας καταβολής των αυξήσεων στο «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς», επικοινωνούμε τακτικά με τις αρμόδιες μονάδες για να γνωρίζουμε την εξέλιξη και να σας πληροφορούμε σχετικά. Σκοπός μας είναι να προλάβουμε εξελίξεις ώστε να μην βρεθούμε πάλι σε «εκπλήξεις», όπως συνέβη στο παρελθόν.
Σύμφωνα με τη σημερινή μας επίσκεψη στην Δ/νση Εκκαθάρισης και Πληρωμής Παροχών για το «προσυνταξιοδοτικό» του π. ΕΤΑΤ ενημερωθήκαμε από την Δ/ντρια για τα ακόλουθα. Το τεστ αρχείο για να διαπιστωθεί ότι η προγραμματιστική δουλειά είναι σωστή δόθηκε. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκαν πολύ μικρά λάθη. Έχουν γίνει οι παρατηρήσεις, από τη Δ/νση Πληρωμών, για τη διόρθωση των αυτών των θεμάτων και οι σχετικές εργασίες πραγματοποιούνται από τον ανάδοχο του έργου. Με αυτά τα δεδομένα η ως άνω Δ/νση εκτιμά ότι στο τέλος Μαΐου (πληρωμή συντάξεων Ιουνίου) θα προχωρήσει στην πληρωμή της αύξησης για τον τρέχοντα μήνα μαζί με τα αναδρομικά για 7,75% από 1/1/2023 συν 3% από 1/1/2024.
Αυτά αφορούν τους συναδέλφους που λαμβάνουν το «προσυνταξιοδοτικό» από το π. ΕΤΑΤ. Για τους συναδέλφους του π. ΕΤΑΕΠ φυσιολογικά εκτιμούμε ότι πρέπει να ισχύουν τα ανάλογα, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί την επόμενη βδομάδα. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει και περιμένουμε απάντηση. Θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε συγκεκριμένη πληροφόρηση.

Παύλος Δερμενάκης
Γεν. Γραμματέας ΣΣΕΜ