Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

26.04.2024 - Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση 25.04.2024 με Αίτημα την Προσαύξηση Επικουρικής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ανακοίνωση

Αποτελέσματα της κινητοποίησης και της συνάντησης
στο Υπουργείο Εργασίας την 25/4/2024
για τον υπολογισμό της προσαύξησης των επικουρικών συντάξεων

Αθήνα 25/4/2024

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε μία ακόμα κινητοποίηση του Συλλόγου μας, η τέταρτη στο διάστημα των 5 τελευταίων μηνών. Το αίτημα απόλυτα ξεκάθαρο και τεκμηριωμένο: η επικουρική που δικαιούμαστε, για την οποία καταβάλλονταν υπερδιπλάσια ποσοστά εισφορών στο ΤΕΑΠΕΤΕ συγκριτικά με το ΙΚΑ-ΕΤEΑΜ, να υπολογίζεται σύμφωνα με τα αυξημένα αυτά ποσοστά εισφορών, όπως προβλέπουν οι νόμοι από το 2016 μέχρι και σήμερα.
Η συμμετοχή μας και πάλι ήταν πολύ καλή. Παρά την πολλοστή φορά, παρά την ηλικία μας πλέον και τα προσωπικά μας προβλήματα, είμαστε και πάλι παρόντες. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατ΄ αρχήν μας ενημέρωσαν από το Υπουργείο ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση μαζί μας. Όταν όμως απαντήσαμε με αποφασιστικότητα, ότι εμείς θα πάμε μέχρι το Μαξίμου για να θέσουμε το αίτημά μας στον Πρωθυπουργό, κάλεσαν αντιπροσωπεία του Συλλόγου σε συνάντηση με τους Διευθυντές των Γραφείων, της κ. Υπουργού και του κ. Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, κ.κ. Γιώργο Φερετζάνη και Αντώνη Λιανό.
Εξηγήσαμε, για μία ακόμα φορά, το αίτημά μας και απαντήσαμε σε όλα τα «επιχειρήματα» που χρησιμοποιούνται από την άλλη πλευρά για να μην εφαρμοστεί η νομοθεσία. Αφού εξαντλήθηκε το θέμα σε επίπεδο συζήτησης είπαν ότι θα το εξετάσουν και θα μας απαντήσουν.

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,
Αναμένουμε τις απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Όμως φθάνουμε στον 4ο χρόνο, οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται και παρά την δημόσια δέσμευση της Κυβέρνησης, την 12η/12/2023, προς τους συνταξιούχους της Εμπορικής Τράπεζας για τον υπολογισμό της προσαύξησης στην επικουρική μας σύνταξη, δεν υπάρχει λύση στο θέμα μας.
Προχωράμε, συνεπώς στην επόμενη φάση των κινητοποιήσεων μας που ήδη έχει αποφασίσει ομόφωνα, την 11/4/2024, το ΔΣ του Συλλόγου μας.
Εάν μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 δεν έχουμε λάβει θετική απάντηση, θα συγκεντρωθούμε την ημέρα αυτή στο Υπουργείο. Εάν και τότε δεν υπάρξει οριστική λύση στο θέμα μας εντείνουμε την προσπάθειά μας με νέες κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, πορείες και άλλες δράσεις μας μέχρι τις Ευρωεκλογές.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε!

Συγκεντρωνόμαστε ξανά την 23/5/2024 στις 12:00 μεσημβρινή στο Υπουργείο Εργασίας και ζητάμε απάντηση – εφαρμογή του νόμου.


Για τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας


Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας


Χρήστος Τσιλώνης        Παύλος Δερμενάκης