Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

16.11.2023 - Ανακοίνωση για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

 

15/11/2023

Αγαπητοί συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη 1973.

50 χρόνια μετά, οι μέρες αυτές είναι μέρες:

  • μνήμης για τον Λαό μας. Μνήμης για το αποκορύφωμα της λαϊκής αντίστασης ενάντια στην φασιστική χούντα των συνταγματαρχών, που εκδηλώθηκε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
  • αναστοχασμού για όλους μας σχετικά με το που βρισκόμαστε σήμερα σε σχέση με τα συνθήματα του Νοέμβρη ’73 και πως φτάσαμε ως εδώ
  • έκφρασης θέλησης για το πως πρέπει να πορευτούμε, για να ξεφύγουμε από την μιζέρια, σε όλα τα επίπεδα, στην οποία μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια.

Σήμερα τα συνθήματα του Νοέμβρη ’73 παραμένουν επίκαιρα για

  • ψωμί: Μας λεηλάτησαν τα εισοδήματα με τα μνημόνια. Σήμερα τα συνεχίζουν προσθέτοντας την ακρίβεια, τα ληστρικά επιτόκια, τους πλειστηριασμούς... Και εμείς προσπαθούμε με λεηλατημένες συντάξεις να επιβιώσουμε.
  • παιδεία: Η ιδιωτικοποίηση της προχωρά με γοργά βήματα με παράλληλη υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Ολοένα και μεγαλύτερο ποσό του εισοδήματος των παιδιών μας πλέον πηγαίνει για τις ανάγκες στον τομέα της παιδείας / εκπαίδευσης των εγγονιών μας. 
  • ελευθερία: Ζούμε σε συνθήκες δυστοπίας. Είμαστε υπό συνεχή παρακολούθηση για όλα από παντού. Την ίδια στιγμή βομβαρδιζόμαστε από την κατευθυνόμενη «ενημέρωση». Κάθε διαφορετική άποψη από την επικρατούσα που επιβάλλουν τα αργυρώνητα «μέσα ενημέρωσης» είναι καταδικαστέα και αντιμετωπίζεται αναλόγως.

Σήμερα έχουμε ένα επιπλέον τεράστιο πρόβλημα. Οι πόλεμοι γίνονται στη «γειτονιά» μας και η χώρα μας έχει συμμετοχή -δυστυχώς- σε αυτούς με ότι αυτό συνεπάγεται. Σήμερα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ αγώνας για την ειρήνη. Να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλούμε να συμμετάσχετε σε όλη την Ελλάδα στις εκδηλώσεις αυτών των ημερών «για το Πολυτεχνείο» με αποκορύφωμα την πορεία της Παρασκευής 17 Νοέμβρη στην Αμερικανική Πρεσβεία για να θυμόμαστε αυτούς που έφεραν τη δικτατορία.

Για την Αθήνα σας καλούμε την Παρασκευή και ώρα 14:00 μ.μ. στην είσοδο των γραφείων του Συλλόγου ώστε να συμμετάσχουμε ως σωματείο στην πορεία.

Για τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

   Ο Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Τσιλώνης        Παύλος Δερμενάκης