Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

05.04.2023 - Ανακοίνωση για Κινητοποίηση 4/4/2023 και Νέα Συγκέντρωση 10/4/2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ενημέρωση για την Κινητοποίηση 4/4/2023 & τη

Νέα Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας

και Πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 και ώρα 12:00’ μεσημβρινή

4/4/2023

Αγαπητοί συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

Πραγματοποιήσαμε και σήμερα (4/4/2023) με σημαντική συμμετοχή (παρά τις «απειλές» των καιρικών συνθηκών) την κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας.

Απαιτήσαμε για μία ακόμα φορά, χωρίς να κουραζόμαστε, αφ΄ενός μεν την αποκατάσταση των συντάξεων του Ταμείου μας (προσυνταξιοδοτικών παροχών ΕΤΑΤ και ΕΤΕΑ και της συμπληρωματικής επικουρικής σύνταξης ΕΤΑΤ), στα προ του Νόμου «Κατρούγκαλου» λαμβανόμενα ποσά, παρά τις διαχρονικές δεσμεύσεις του Κυβερνώντος Κόμματος από τον Οκτώβριο 19/10/2017, τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως Κυβέρνηση, αφ΄ ετέρου δε να σταματήσει ο περιορισμός στις επικουρικές συντάξεις γήρατος ΕΤΕΑΕΠ των ασφαλισμένων του ταμείου μας κατ’ εξαίρεση από την κείμενη νομοθεσία και τον πρόσφατο νόμο της Κυβέρνησης 4670/2020, για τα ισχύοντα σε όλους τους άλλους συνταξιούχους, που επιβαρύνθηκαν με ανάλογα υψηλές εισφορές οι οποίοι καταθέτουν αίτηση και συνταξιοδοτούνται από το ΕΤΕΑΕΠ από 1.1.2015 και μετά

Για μία ακόμα φορά οι κ.κ. Υπουργοί δεν ήταν διαθέσιμοι και καταθέσαμε εκ νέου το ομόφωνα ψήφισμα της πρόσφατης Γενικής μας Συνέλευσης στη Γραμματεία του Υπουργού. Σημειώνουμε εδώ ότι πάντοτε, έγκαιρα πριν από τις κινητοποιήσεις μας, ενημερώνουμε με επιστολή την ηγεσία του Υπουργείου για την επικείμενη συγκέντρωσή μας και το αίτημά μας, για την απάντησή τους στις διεκδικήσεις μας.

Έτσι αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την προγραμματισμένη πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, απευθυνόμενοι πλέον στον κ. Πρωθυπουργό. Μόλις έγινε αντιληπτή η αποφασιστικότητά μας, μας πρότειναν συνάντηση με το Διευθυντή του Γραφείου του κ. Υπουργού. Στο πλαίσιο καλής θέλησης αποδεχθήκαμε την πρόσκληση. Εκεί ξεκαθαρίστηκαν όλα τα θέματα των αιτημάτων μας και η απάντηση θα δοθεί μέχρι την προσεχή Δευτέρα 10/4/2023.

Με βάση τα παραπάνω αποφασίσαμε εκεί, όλοι μαζί, την αναβολή της πορείας στο Μέγαρο Μαξίμου και την πραγματοποίηση νέας συγκέντρωσης τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου και ώρα 12:00’ μεσημβρινή στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) για να λάβουμε την οριστική απάντηση. Εάν χρειαστεί, ανάλογα με την απάντηση, θα είμαστε έτοιμοι για πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αγαπητοί συναδέλφισσες / συνάδελφοι

Η συγκέντρωση της 10ης Απριλίου είναι η σημαντικότερη κινητοποίηση που κάνουμε με την  παρούσα Κυβέρνηση. Η Βουλή κλείνει τη Μεγάλη Βδομάδα και θα ανοίξει μετά τις εκλογές. Συνεπώς ότι είναι να γίνει, ειδικά στο θέμα του «προσυνταξιοδοτικού» που απαιτεί νομοθετική ρύθμιση (η τροπολογία και η εισηγητική έκθεση είναι έτοιμες και τις έχουμε καταθέσει στο Υπουργείο από τον Δεκέμβριο 2019), θα γίνει τώρα, μέχρι τη Δευτέρα 10 Απριλίου.

Τη Δευτέρα 10 Απριλίου πρέπει να είμαστε όλοι από την Αττική στο Υπουργείο. Και όταν λέμε ΟΛΟΙ το εννοούμε. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία, ούτε ότι εργάζομαι (εκείνη την ημέρα παίρνουμε άδεια και είμαστε παρόντες στην κινητοποίηση), ούτε ότι έχω δουλειές – δεσμεύσεις οικογενειακού χαρακτήρα (εκείνη τη μέρα βρίσκουμε εναλλακτικές λύσεις και είμαστε παρόντες στην κινητοποίηση).

Δεν ζητάμε χάρη, ζητάμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων της παρούσας κυβέρνησης ότι τα αιτήματά μας είναι «δίκαια» και «πρέπει να λυθούν χθες».

Όλοι στην Παναττική Συγκέντρωση του ΣΣΕΜ

τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου και ώρα 12:00’ μεσημβρινή

στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)

για να λάβουμε την τελική απάντηση στα αιτήματά μας

Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε

Ναι, Θα Είμαστε Όλοι Εκεί

Για τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

Ο Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Τσιλώνης        Παύλος Δερμενάκης